</center>
Kvantti 5/97
[edellinen sivu] [seuraava sivu] [sisallysluettelo]

Erään kroaatin tutkimuksia

Olin tiistaina monen muun tavoin killan pikkujouluissa. Juhlatunnelmaa kuitenkin häiritsi alituinen viettini muiden tarkkailuun enkä voi enää vaieta. Esittämäni asiat ovat avoimen subjektiivisia.

Pikkujouluissa oli eräs sinänsä pieni tapahtuma, joka kuitenkin kertoi paljon Fyysikkokillan luonteesta: Fuksispeksin jälkeen eräät "vanhoista" kyhäsivät pikaisesti oman speksinsä, ex tempore. Ideana oli, että joukko naisia lauloi jotain laulua miesstrippaajasta YMCA:n sävelellä samalla kun joukko miehiä riisui vaatteitaan lavan edessä. Juopunut yleisö nauroi ja säesti "housut pois" -huudoin. Kaikki sujui niin kuin pitikin, kunnes ko. huudot käännettiin yhtäkkisesti naisiin. He seisoivat vain vaivautuneesti hymyillen ja poistuivat pian lavalta.

Mitä oikeastaan tapahtui? Kun huudot suunnattiin naisiin, tilanne muuttui aivan perusteellisesti. Kun mies strippaa humalassa yleisölle, se on kaikista hauskaa ja viatonta huvia, jolle on helppo - ja ennen kaikkea - sallittua nauraa.

Kun nainen strippaa, kyseessä on väistämättä seksuaalinen tapahtuma. Teekkarien piirissä sille ei ole luvallista nauraa.

Kvanttia lukemalla voisi päätellä, että seksi ja seksuaalisuus ovat mutkaton ja luonteva aihe FK:laisille. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Lukekaa Halloween-kvantissa ollut Luukkiraportti ja miettikää sen sanomaa. Katsokaa nyt ympärillenne, kun pyöritte fuksijoukossa. Kysykää itseltänne, kuinka moni näistä saa? Kuinka moni sai viime viikolla, kuinka moni sai eilen? Kuinka moni ei ole saanut koskaan? Kuinka montaa vaivaa oma kokemattomuus? Kuinka montaa naisteekkaria vaivaa se, että hänen peräänsä (sananmukaisesti) katsotaan jatkuvasti?

Naisiin ei näköjään osata suhtautua luontevasti. Toisaalta, kuten miesvoittoisissa kaveriporukoissa useinkin, naiset ovat "hyviä jätkiä". Se, että he ovat eri sukupuolta, unohdetaan ja heille puhutaan kuin miehille. Jos puhe on miesten ja naisten välisistä suhteista, viitataan aina ulkopuolisiin, killan naisista ei vahingossakaan puhuta.

Monien miesten on varmasti vaikea unohtaa, että naiset ovat potentiaalisia iskettäviä, seurustelukumppaneita, seksikumppaneita. Mistä Luukkiraportissa tuntuikaan olevan kyse: "olethan sinä ihan kiva kaverina, mutta... mentäisiinkö meille vai teille?"

Naiset tuntuvat olevan siten erityisasemassa, heidät on nostettu ikäänkuin korokkeelle. He voivat kyllä puhua rankkoja, mutta omalta osalta itsensä nöyryyttämiseen ei haluta tai voida ryhtyä. Pikkujoulutapaus osoittikin, ettei rempseitä teekkarityttöjä ole ainakaan FK:lla tai ollut ainakaan kyseisellä lavalla. Väitän, että melkein minkä tahansa muun koulun tilaisuudessa tytöt tosiaan olisivat ottaneet "housut pois". Missään muussa koulussa ei tarvitse pelätä jalustalta putoamista, sillä missään muualla jalustaa ei ole olemassakaan. Eikä missään muualla ympäröivien miesten katseita tarvitse kokea uhkana vaan imarteluna.

Kiinnostavaa, miten ympäristön himo vaikuttaa.

Janosz Skrivkin

<center><center> Kvantti 5/97
[edellinen sivu] [seuraava sivu] [sisallysluettelo]