Categories
Uncategorized

Kvantin kuumat kesätyövinkit

Ahdistaako kolmen kuukauden oleskelu ja pitkällinen rentoutuminen, kiristääkö kesällä kukkaroa tai pitäisikö saada opintopisteitä kesältä opinnäytteiden muodossa? Jos nyökyttelit päätäsi edellistä virkettä lukiessa, jatka lukemista ja etsi itseäsi kuvastava otsikko alta. Voit sitten ahdistua lisää!

Eino myy Äpyä

Teemu Teekkari

Olisit hakenut laitoksille (lääketieteellisen tekniikan ja laskennallisen tieteen, matematiikan ja systeemianalyysin, teknillisen fysiikan tai vaikkapa tietotekniikan) kesäharjoitteluun. Näiden haut päättyivät järjestyksessä 7.2., 7.2., 14.2. ja 17.2. Tarjolla olisi ollut rahaa taskuun vaihtelevissa määrin, opintopisteitä laiskuuden potentiaalikuopasta poistuessasi sekä mielenkiintoisia töitä, kuten timanttien värien ymmärtämistä, jotain tunnejuttuja, ilmavalvontajärjestelmien suorituskykyarviointia ja mitä matemaatikot nyt tekevätkään. Esitteiden mukaan osassa näistä  “ehkä”-vastaus kiinnostusta kysyttäessä olisi riittänyt paikan saantiin.

Arabian Lauri

Myös itäisen satamakaupungin yliopiston laitokset tarjoavat kesäharjoittelupaikkoja. Esimerkiksi Fysiikan laitoksen haku päättyi 31.1. Täällä olisit voinut kutkuttaa mielikuvitustasi pohtimalla Higgsin roolia varhaisessa maailmankaikkeudessa, sähköheikon vuorovaikutuksen vaihesiirtoja tai baryonigeneesiä.

Sporttipuuma

Internetin työnhakupalveluista löytyy muun muassa paikka neljälle tennisvalmentajalle. Tämän vaativan, lasten parissa tehtävän työn hakuaika päättyi 28.2.. Vaatimuksena paikan saannille oli kokemus sulkapallovalmennuksesta, niin kummalta kuin se tennisvalmennuksen yhteydessä kuulostaakin. Jos pallot sekä mailat pysyvät kädessäsi ja olet kiinnostunut lapsista, olisi tämä ollut mahtipaikka sinulle!

Suuruudenhullu

Monet suomalaiset suuryritykset hakevat monenmoisia osaajia, joiden joukkoon varmasti myös fyysikot kuuluvat. Tunnettuina suomalaisina esimerkkeinä on helppo mainita Fortum, Kone ja vapaavalintainen paperitehdas, joiden hakuajat päättyivät 24.2., 15.3. sekä 28.2., tässä järjestyksessä. Helppo valinta uraorientoituneille!

Moderni Neil Armstrong

Vaisalan edellisvuotista harjoittelijaa yrityksen hakusivuilta lainaten: “I would 100% recommend the scheme to my friends for future years.” Miksi siis et hakenut tänne? Hakuaika päättyi 9.2., ja tarjolla oli mielenkiintoisia paikkoja niin fyysikoille, systeemianalyytikoille kuin matemaatikoillekin.