Categories
Uncategorized

Kvantin vaaligallup

Eduskuntavaalikannatus

Kvantin suorittaman tuorein vaaligallup osoittaa kohahduttavaa voimasuhteiden muutosta valtapuolueiden välillä. Emme osaa sanoa mihin suuntaan, mutta olemme hyvin varmoja tuloksestamme. Pop-politiikan asiantuntija arvioi: “Muutoksen suuntaa on vaikea arvioida, mutta muutos on eittämätön.” Tämä uusin gallup on kattavin tähän asti suoritettu vaaligallup sitten vuoden 2011. (N=5 400 000) 

Gallup suoritettiin tyypillisen haastattelijoiden ja haastateltavien henkilökohtaisen ja otannallisen harhaisuuden johdosta triplasokkokokeena: kysyjä taikka vastaaja ei tiennyt, mitä puoluetta vastaaja äänesti. Puolueilta oli poistettu nimitiedot ja äänestäjät valitsivat satunnaispermutoidusta listasta numeron 1-10. Puolueiden ja numeroiden vastaavuudet satunnaistettiin erikseen jokaista kyselykertaa kohden.

Lisäksi vastaajat eivät tienneet vastaavansa mihinkään kysymykseen. Varmistaaksemme kattavan otannan (N=5 400 000) ja välttääksemme aika-biasin valinnan suoritti vastaajien puolesta MATLAB-ohjelmisto, joka keräsi materiaalin 29.1 Espoossa noin yhdessä sekunnissa. Gallup on maan kattavin ja vähäharhaisin.

Asiasta raportoi ensimmäisenä Kvantti.