Categories
Uutinen

Perussuomalaiset aloittavat kuntavaaleihin valmistautumisen

Keskiviikkona Perussuomalaisten puoluetoimiston puuhamies Patti Mutkonen esitteli Tuumaustunnillaan puolueen kunnanvaltuutetuille lähestyvien kuntavaalien vaaliteemoja ja taustafaktoja.

putput4

“Teitä tullaan painostamaan niin lehdistöstä kuin muista puolueista. Tämä on aivan tavallista poliittista keskustelua, pitää pystyä puhumaan vaaliteemoistanne ja perustelemaan oma kantansa. Jos asiat ovat teille vieraita, niin myöntäkää tämä nyt ja perehdytään näihin yhdessä”, kertoi Mutkonen lähestyviä vaaleja ja niistä syntyvää keskustelua ajatellen.

Mutkosen ja puolueen tavoitteena on että vaaleihin lähdettäessä valtuutetuilla olisi hyvä käsitys kaavoituksen, kuntapäättämisen ja kansallisen tason kuntakehityksen tosiasioista pohjaten asiantuntijoiden osaamiseen. Perussuomalaisten edustajat ovat perinteisesti pidättäytyneet antamasta lausuntoja aiheista, joiden taustoja eivät kattavasti tunne. Mutkonen haluaa valistaa valtuutettuja, jotta ‘tuppisuisuus’ vähenisi.
“Haluan, että valtuutetut uskaltavat vastata.

Mutkonen näkee Perussuomalaisten olevan erityisessä asemassa suhteessa muihin puolueisiin:
“Meidän valtuutetuilla ja edustajilla on keskimääräistä vähemmän kokemusta politiikasta. Tästä johtuen meillä on nähdäkseni erilainen vastuu panostaa edustajiemme perehdytykseen, ja otamme tämän vastuun vakavasti. Emme halua profiloitua puolueena, joka tempaa vaaliteemansa tuulesta ja jonka edustajat karttavat faktatietoon perehtymistä kuin ruttoa.

Kvantti seuraa hyvillä mielin Perussuomalaisten vastuullista asennoitumista politiikan tekoon.