Categories
Uutinen

Vuosijuhlavinkit: Avec ja cocktail-tilaisuus

Vuosijuhlavinkkien toisessa osassa pöydällä ovat tarjolla olevat avec-vaihtoehdot ja cocktail-tilaisuuden best practices.

Avec

Usein vuosijuhlille on mukavaa tuoda jonkinnäköinen avec tuomaan iloa ja tuttuutta pöytäseuraan. Hyviä avec-vaihtoehtoja ovat jallun ja punssin lisäksi vuosijuhlia edeltävällä viikolla katkerasti eroava puoliso, mutta toimivia toimintaa aiheuttavia vaihtoehtoja ovat luonnollisesti myös latentisti seurusteleva aaltoihastus, yksipuolisesti ihastunut fuksi tai mukava mutta liian läheinen ystävä, jonka johdosta koko pöytäkunta ilmoittaa olevansa onnellinen puolestanne. Vaikka avec ei onnistuisi olemaan draamaaherättävää sorttia, kannattaa tilanteen varmistamiseksi unohtaa ilmoittaa tämä erikseen juhliin sekä tiedottaa vuosijuhlan ajankohdasta, pukukoodista sekä paikasta juuri sopivasti pieleen. Näin saat varmasti nopeatempoista keskustelua muuten niin hitaasti matavaan pöytäosuuteen.

Vuosijuhlajärjestäjiä lienee kohteliasta muistaa jollain erityisellä lahjalla. Lahjan on oltava tietysti mahdollisimman epäkätevä ja painava, mutta sen saamisen paikalle tulee olla logistinen taidonnäyte, josta ei pienellä vaivalla tule selvitä: varmista jo hyvissä ajoin etukäteen, ettei puolet seurueestasi pääse lahjanantoon saati -kantoon, ja unohda lahjan oleelliset komponentit mieluiten heti kaupan hyllylle.

Cocktail-tilaisuus

Cocktail-juhlaan päästyäsi voit heittää loskassa ryvettyneet juhlakenkäsi hetkeksi naulakkoon muuttumaan edes etäisesti kuivemmiksi ja siirtyä cocktail-palojen ääreen. Cocktail-palat on tarkoitettu yhdellä puraisulla nautittaviksi suupaloiksi, mistä kannattaa pitää kivenkovaan kiinni ruokatiimin fuksien epätietoisuudessaan tehtyä elegantin sijaan nyrkinkokoisia juustopallosia. Kuohuviiniä on usein varattu lasillinen per ajoissa saapuva vieras, joten voit juhlistaa ajoissa saapumistasi juoden lasillisen per jokainen ajoissa saapuva ystäväsi. Näin voit varmistaa loppuvuosijuhlan sujuvan miellyttävän nopeasti. Mikäli paikalla on boolia, on se kannattavaa tuhota maan päältä.

Lahjanantotilaisuudessa kannattaa muistaa, että Nössö se on joka ei ryyppää, ja varsinkin se hallituslainen, joka ei kolmatta henkilökohtaisesti lahjoittamaasi chili-valkokärpässieni-shottiasi nauti edes pyynnöstä. Lahjahevosta ei tule katsoa suuhun, eikä välttämättä lahjan vastaanottajaakaan.

Mikäli vuosijuhlajärjestäjät ovat onnistuneet saamaan bussit saapumaan ilta- eikä aamuaikaan ja edes säällisellä charter-aikavälillä, on matkalla vielä mainio hetki hengähtää ja perustaa juhlien Telegram-ryhmä. Kannattaa antaa admin-oikeudet kaikille ryhmäläisille, jotta keskustelu soljuu mukavasti myös pääruoan ajan.