</center></center>
Kvantti 5/97
[edellinen sivu] [seuraava sivu] [sisallysluettelo]

Tutkimusraportti 20. 11. Telluksen aikaa

Soluttautumisemme teekkaripopulaatioon on onnistunut. On kulunut kohta 3 kuukautta eikä kukaan vieläkään osaa epäillä mitään. Joka aamu vääntelemme ja verryttelemme naamojamme saadaksemme aikaan enkelimäisen ilmeen, ja tuloksena on, että lauma pitää meitä edelleen viattomina fuksityttöinä. Tästä mielikuvasta on mm. se stu, että näitä poloisia on helppö höynäyttää. Joidenkin pahaa-aavistamattomien riemastuneista ilmeistä näkee selvästi, että ne kuvittelevat olevansa tilanteessa hallitsevana osapuolena, jopa käyttävänsä meitä hyväkseen.

Olemme onnistuneet minimoimaan rahankulutuksemme lukuisissa paikallisissa tapahtumissa, sillä lauman urokset tarjoavat mielellään telluslaisten paljon kuluttamia etanolivalmisteita. Jos nälkä pääsee yllättämään, teekkareilta voi pummata myös kiinteätä ravintoa. Ja illan mennessä pitkäksi ei tarvitse palella ulkona tai maksaa taksia kotiin, sillä laumaeläiminä ne tarjoavat usein asumuksiaan yöpymistarkoitukseen. Aamuyöstä pirteimmätkään eivät enää ole kovin aggressiivisia, ja näinollen on täysin mahdollista vain nukkua teekkarin luona, vaikka toisaalta jotkut tuntuisivatkin olevan halukkaita pariutumaan kanssamme.

Silti loppupäätelmämme on, että keskivertoteekkari on intohimoisen kiinnostunut vain tietokoneista. Tämä tuottaa pieniä ongelmia lajinmääritykseen, sillä tähänastiset teoriat pitävät ihmisiä sosiaalisina laumaeläiminä. Ovatko teekkarit siis uusi laji, vai pitäisikö kanssakäymistä koneen kanssa pitää sosiaalisena toimintana?

Tämä ja monet muut heränneet kysymykset saavatkin meidät pyytämään lisäaikaa tutkimukselle. Vertailumateriaalin laajentamiseksi toivoisimme myös uusia tutkijoita sijoitettaviksi yhteisöön mieluiten syksynä populaation uusiutuessa. Kannustimena tuleville ryhmämme jäsenillemme sanoisin, että työ on erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa. Itse olemme jo ehtineet kiintyä näihin sympaattisiin, yksinkertaisiin olentoihin ja niiden alkukantaiseen kulttuuriin, Erityisen suurella innolla odotamme alkuasukkaiden tärkeintä juhlapäivää, Vappua, mikäli sellainen järjestetään.

Tutkimusryhmän puolesta;

Miiru

<center><center>
Kvantti 5/97
[edellinen sivu] [seuraava sivu] [sisallysluettelo]