Categories
Uncategorized

Tyrkkypalsta: Katri

Kvantti tiedusteli Fiirumin kautta puheenjohtajaehdokkailta kuvitteellisia puheenjohtajan palstoja. Molemmat ehdokkaat sellaiset toimittivatkin.
Johtuen toimituksellisista ja painollisista syistä, ei Kvantti vastoin luulojamme ilmestynytkään tällä kertaa ennen puheenjohtajavaalia. Siksi julkaisemme erityisen esivilauksen seuraavan Kvantin sisältöön!
Kvantti toivottaa molemmille ehdokkaille onnea puheenjohtajakisassa!
kapopupu
 

PJ-tyrkyn Palsta

“Tässä sitä ollaan, löpisemässä puheenjohtajan palstalla. Tuleva vuosi tuo tullessaan varmasti paljon niin haasteita kuin mahtavia hetkiä. Paino tässä onkin sanalla paljon — hyvinvointi ja jaksaminen ovat suoraan tulilinjalla itse kullakin. Stressi tuntuu olevan se väsymätön rikkaruoho, jota ei saa katoamaan kovalla kitkemiselläkään.

Omalla kohdallani olen huomannut väkisinkin tavoittelevani todella paljon tekemistä — tylsistyn ilman loputonta todo-listaa. Suurin huoleni olikin vapaa-ajan puuttuminen, kunnes tajusin, ettei opiskelijalla ole lomaa, ellei hän sitä itse itselleen järjestä. Tekemättömien asioiden märehtiminen niin kutsutulla vapaa-ajalla harvoin edistää tehtävien valmistumista. Itselleni suurin haaste on asioiden jättäminen kontrolloidusti pois ajatuksista, mutta ongelman tiedostaminen auttaa ratkaisemaan sen. Tätä zen-tilaa tavoittelen jokapäiväisessä elämässäni.

Valheellisen zen-tilan olen osannut muodostaa jo vuosia — päällisin puolin kaikki vaikuttaa hyvältä, mutta pinnan alla kuohuu. Ilman säännöllistä rentoutumista stressi saa ylivallan ja lopulta purkautuu kohtalokkain seurauksin, samalla tapaa kuin flunssa, joka iskee heti pahimman stressipiikin väistyttyä. Olen ollut kuopan pohjalla monta kertaa, enkä varmasti olisi tässä ilman muilta pyytämääni apua.

Elämässä pääsee helpommalla, jos ei antaudu stressin vietäväksi. Moni on varmasti usein kuullut ohjeen “älä stressaa niin paljon”, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Olen kuitenkin pikkuhiljaa opetellut kanavoimaan stressini tehokkaisiin työrupeamiin. Olen huomannut, että kaikenlaista ehtii tehdä, kun vain ryhtyy toimeen. Tietenkään niin tehokasta työskentelyä ei jaksa loputtomiin, vaan urakan jälkeen koen ansainneeni rentoutumishetken. Mikäli stressi ottaa vallan, voi sitä purkaa myös muilla keinoilla, tärkeintä on vain löytää itselle sopivat keinot. Toiselle sopii urheilu, toiselle löhöily.

Omien stressin kitkemiskeinojen ei tarvitsekaan löytyä heti — niiden löytyminen voi viedä aikaa tai ne voivat jopa vaihtua vuosien mittaan. Apua voi myös pyytää muualta. Itsestäni ainakin tuntuu usein helpommalta auttaa muita kuin itseäni — ohessa tsemppipupu kaikkia väsyneitä piristämään.”

Katri Selonen
Puheenjohtaja(tyrkky)

 

 

pupu